Tutustu myös rokotussanastoomme.

Huomioi nämä, kun tulet rokotukseen:

  • Tule rokotukseen vain terveenä.
  • Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi rokotuksen yhteydessä. Ota Kela-kortti, henkilökortti tai passi mukaan ja ole valmiina esittämään se rokotukseen tullessasi.
  • Pukeudu siten, että olkavartesi paljastuu helposti. Erityisesti silloin, kun tulet drive-in-pisteellemme.
  • Suosittelemme kasvomaskin käyttöä. Desinfioi kädet saapuessa ja poistuessasi.
  • Säilytä turvavälit (2 metriä) muihin odottaessasi.
  • Rokotuksen jälkeen tulee varautua 15 minuutin seurantaan. Drive-in-rokotuksissa seuranta tapahtuu omassa autossa.
  • On tavallista, että pistoskohdassa esiintyy paikallisia oireita, kuten kuumotus, punoitus, turvotus ja kipu. Flunssan kaltaiset oireet sekä kuume ovat myös tavanomaisia rokotuksen haittavaikutuksia. Kipulääkettä voi käyttää tarvittaessa.

Saapumisohjeet rokotukseen

Rokotuspisteemme sijaitsevat kätevien liikenneyhteyksien päässä, joten voit saapua paikan päälle julkisilla tai kävellen. Suurin osa pisteistämme on myös drive-in-pisteitä, joten voi kätevästi ja turvallisesti poiketa rokotukseen omalla autollasi. Katso rokotuspisteidemme sijainnit täältä.

Tallentuvatko rokotustietoni Omakantaan?

Kyllä. Kun käyt meillä 9Livesilla rokotuksessa, rokotustiedot siirtyvät Omakantaan.

Voiko rokotuksen tilata kotiin tai työpaikalle?

Kyllä. Voit tilata sairaanhoitajan rokotuskäynnille myös paikan päälle – esimerkiksi kotiin, työpaikalle tai vaikka hotellille. Kotona annettavat rokotteet annamme arkipäivisin klo 9–15 välisenä aikana. Voimme rokottaa kerralla isommankin ryhmän, joten perheen, työkavereiden tai vaikkapa matkaseurueen rokottaminen käy helposti.

Saako 9Livesilta koronarokotuksia?

Ei. 9Lives tekee koronatestausta, mutta 9Livesilta ei saa koronarokotuksia. Koronarokotuksia järjestävät kunnat, joten tarkistathan tilanteen omasta asuinkunnastasi. Lisätietoa voit myös lukea THL:n sivuilta. 9Livesin rokotusvalikoiman näet täältä.