45,00 

Rokote puutiaisaivokuumetta vastaan

Punkkeja esiintyy lähes kaikkialla Suomessa aina aikaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn. Lisäksi läheisissä matkakohteissa, kuten Ahvenanmaalla, Virossa ja muissa Baltian maissa sekä useissa Keski-Euroopan maissa on kohonnut riski altistua TBE-virukselle. Punkit lähtevät liikkeelle, kun vuorokauden keskilämpötila nousee +5 asteeseen, jonka johdosta varsinkin Etelä-Suomen lauhojen talvien aikaan punkit ovat aktiivisia suurimman osan vuodesta.

Punkit levittävät kahta vaarallista tautia: borrelioosia ja puutiaisaivokuumetta. Borrelia-bakteeria vastaan ei ole rokotetta, mutta rokote antaa suojaa punkkien eli puutiaisten levittämää puutiaisaivotulehdusta (tick-borne encephalitis, TBE) vastaan. Tautia kutsutaan myös puutiaisaivokuumeeksi. Rokote ei suojaa punkeilta, eikä estä punkkia tarttumasta ihoon. Rokote antaa suojan vain puutiaisten levittämään puutiaisaivotulehdukseen.

Rokotesarja:

  1. rokote (/annos)
  2. rokote: 1–3 kuukautta ensimmäisen annoksen jälkeen (jos suoja tarvitaan nopeasti, voi toisen annoksen antaa 2 viikkoa ensimmäisen annoksen jälkeen)
  3. rokote: 5–12 kuukauden kuluttua toisesta annoksesta

Tehosterokoteannokset annetaan iästä ja rokoteaineesta riippuen 3–10 vuoden välein, mikäli TBE altistus jatkuu

Tehostesarja:

  • Ensimmäinen tehosteannos annetaan 3 vuoden kuluttua kolmannen rokotuksen jälkeen.
  • Seuraava tehoste 10 vuoden kuluttua.
  • Henkilöille, joiden immuunijärjestelmä on heikentynyt hoidon tai sairauden vuoksi, annetaan tehoste kolmen vuoden välein.

Käytössämme on Ticovac Junior -rokote: Rokote sopii 1–15-vuotiaille lapsille.
Huom! Varmistathan, että rokote sopii sinulle.

Lisätietoa rokotteesta saat täältä:

THL

Lääkeinfo

Katso myös

TBE-rokote
(Punkkirokote) aikuisille

50 €
55 € Hinta / rokote
Punkkirokote aikuisille

Punkkeja esiintyy lähes kaikkialla Suomessa aina aikaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn. Lisäksi läheisissä matkakohteissa, kuten Ahvenanmaalla, Virossa ja muissa Baltian maissa sekä useissa Keski-Euroopan maissa on kohonnut riski altistua TBE-virukselle.