80,00 

Pneumokokkibakteeri voi pahimmillaan aiheuttaa hengenvaarallisen taudin, jonka seurauksena voi olla keuhkokuume, vakava yleisinfektio, verenmyrkytys tai aivokalvotulehdus. Lapsille pneumokokkibakteeri voi aiheuttaa vakavia sairaalahoitoa vaativia bakteeritulehduksia sekä keuhkokuumeita, poskiontelo- ja korvatulehduksia. Pneumokokki-infektio on bakteerin aiheuttama tauti, jota hoidetaan antibiooteilla. Pneumokokkirokotteella voidaan ehkäistä tartuntoja. Rokotteen voi ottaa influenssarokotteen yhteydessä.

Pneumokokki tarttuu pisara- ja kosketustartuntana (kosketus, yskiminen, aivastus), minkä vuoksi hyvä käsihygienia on tärkeä osa pneumokokilta suojautumisessa. Myös terveet ihmiset voivat kantaa pneumokokkeja nenänielussaan ja levittää bakteeria tietämättään eteenpäin. Tartuntariskiin vaikuttaa myös olennaisesti potilaan ikä, sillä puolustusjärjestelmämme heikkenee iän myötä, jolloin alttius infektioihin kasvaa. Pneumokokkirokotetta suositellaan erityisesti riskiryhmiin kuuluville, kuten henkilöille, jotka kärsivät esimerkiksi kroonisesta keuhko- tai sydänsairaudesta tai diabeteksesta.

Koronaviruksen yksi merkittävimmistä komplikaatioista on keuhkokuume. Rokottautumalla voimme vaikuttaa keuhkokuumeen aiheuttamiin riskeihin.

Käytössämme on uusin ja laajakirjoisin konjugaattirokote PVC20 Apexxnar.

Pneumokokki – THL

 

 

Liittyvät tuotteet

Vyöruusurokote

250 € Hinta / rokote

Vyöruusu on vesirokkoviruksen aiheuttama infektiotauti, jonka tyypillisenä oireena on äkillinen polttava kipu ja rakkulainen ihomuutos. Vyöruusua vastaan voi rokottautua.

Hepatiitti A- ja B –yhdistelmärokote, aikuiset

84 € Hinta / rokote
Matkailijan rokotteet

Rokote ehkäisee hepatiitti A- ja B-virustartuntoja. Yhdistelmärokotteella saavutetaan hyvä suoja molempia hepatiitteja vastaan. Yhdistelmärokotteella säästetään rokotuskertoja ja rokotekustannuksia.