12,00 

Influenssarokote on tehokkain suoja influenssaa ja sen jälkitauteja vastaan. Rokote kannattaa ottaa ajoissa ennen influenssakauden alkamista, koska vasta-aine suojan kehittyminen kestää noin 2 viikkoa. Rokotteen voi ottaa myös influenssakauden aikana.

Influenssarokotusta suositellaan kaikille sairautensa tai hoitonsa vuoksi riskiryhmään kuuluville yli 6 kuukauden ikäisille lapsille ja kaikille aikuisille. Jos lapsesi on alle 9-vuotias eikä ole saanut aiemmin influenssarokotetta, hänelle täytyy antaa toinen annos aikaisintaan 4 viikon kuluttua. Lisäksi rokotetta suositellaan sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstölle, raskaana oleville, kaikille 65 vuotta täyttäneille ja varusmiespalveluksen aloittaneille.

Sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmään kuuluvien influenssarokotukset – Infektiotaudit ja rokotukset – THL

Influenssa sekoitetaan usein tavalliseen nuhakuumeeseen, mutta se on tavalliseen flunssaan verrattuna paljon rajumpi tauti. Influenssa on influenssavirusten aiheuttama ylähengitystietulehdus, minkä oireita ovat yleensä nopeasti nouseva korkea kuume, lihas- ja päänsärky sekä pahoinvointi. Näiden lisäksi saattaa ilmetä muita hengitystieoireita, kuten kurkkukipua ja yskää. Sairastettu influenssa voi johtaa ikäviin jälkitauteihin, kuten korvatulehdukseen, keuhkoputkentulehdukseen ja keuhkokuumeeseen tai astman pahenemiseen. Paras tapa suojautua influenssalta on rokotus.

Käytössämme on nelivalenttinen influenssarokote Fluarix Tetra. Rokote sisältää 4 viruskantaa, kahta A- ja kahta B-virusta. Rokote ei sisällä eläviä viruksia vaan pieniä influenssaviruksen osia. Rokotteesta ei siis voi saada influenssaa.

Influenssarokote – Infektiotaudit ja rokotukset – THL

Rokotteen voi ottaa samaan aikaan muiden rokotteiden kanssa.